Меморіал Щанова. “Чайка” вибуває після серії пенальті

Ніби змовившись, вибули з подальшої боротьби всі команди з Аматорської ліги України. «Єдність» наче й володіла ігровою перевагою, і моменти створювала в чужих володіннях, але забити так і не змогла. Навіть на 23-й хвилині, коли Ігнатьєв, виконуючи пенальті, програв дуель вишгородському голкіперу Сивку. Більше того, двадцять останніх хвилин «Діназ» грав у меншості після вилучення за два попередження найдосвідченішого захисника команди Пономаренка. А в серії післяматчевих одинадцятиметрових Сивко відзначився двічі, і титулована дружина з Плисок розпрощалася з надіями на тріумф остаточно.

У Петропавлівській Борщагівці сталося щось подібне. «Чайка» перегравала броварських муніципалів, мала щонайменше три нагоди забити в ситуаціях, коли й м’ячу діватися було нікуди, окрім сітки, але програла! Промахнувся з одинадцятиметрової позначки новачок Васильченко — єдиний з усіх десяти пенальтистів.

А от у Києві сили в протистоянні чинного віце-чемпіона столиці та найкращої команди Житомирщини виявилися приблизно рівними. Поліщуки забили два м’ячі рідкісної краси, та ще й вельми схожі між собою. В обох випадках — із стандарту. Єлисєєв — ударом у верхній кут. Лисюк — рикошетом од стійки. Але Литвин відповів дуплетом, причому другий м’яч він забив з подачі граючого тренера Мельника. Віктор Мельник, до речі, міг спричинити й невдачу, бо промахнувся в післяматчевій серії.На щастя для залізничників, опоненти не забили двічі і, як і на Меморіалі Макарова, вибули з турніру на чвертьфінальній стадії.

Винятком із сьогоднішнього сценарію став поєдинок у манежі, де чемпіон області відносно легко переграв обухівських муніципалів. Ординський забив швидкий м’яч, отримавши передачу від Торшина з глибини поля. А Щериця двічі довершив атаки, започатковані філігранним дриблером Куроченком. Ложку дьогтю в діжку меду доклав голкіпер «Джуніорса» Копаліані, чия груба помилка поблизу своїх воріт дала змогу відзначитися Мандровському.

МЕМОРІАЛ ЩАНОВА-2017. ЧВЕРТЬФІНАЛ. 22 лютого, середа

ДЖУНІОРС (Шпитьки) — ФК ОБУХІВ — 3:1 (Ординський, 3, Щериця, 52, 90+1 — Мандровський, 72).

ЄДНІСТЬ (Плиски) — ДІНАЗ (Вишгород) — 0:0, серія пенальті — 2:4. Нереалізований пенальті: Ігнатьєв (Єдність, 23). Вилучення: Пономаренко (Діназ, 72). Пенальті реалізували Зенченко, Зубленко — Головко, Чернишов, Грищенко, Александровський. Пенальті не реалізували Олексієнко, Миколаюк — Бондаренко.

ЛОКОМОТИВ (Київ) — МФК ЖИТОМИР — 2:2 (Литвин, 13, 80 — Єлисєєв, 11, Лисюк, 64), серія пенальті — 4:2. Пенальті реалізували Стефанський, Гасанов, Грибан, Литвин — Лисюк, Яцковець. Пенальті не реалізували В.Мельник  — Михайленко, Марченко.

ФК БРОВАРИ — ЧАЙКА (Петропавлівська Борщагівка) — 0:0, серія пенальті — 5:4.

Найвлучніші: Ярослав Литвин (Локомотив) — 9 м’ячів, Ігор Кострома (ФК Бровари) — 7.

Наступні матчі. 24 лютого, п’ятниця: Джуніорс — ФК Бровари, Діназ — Локомотив.