Фінішував Меморіал Олександра Щанова

Броварські муніципали могли повести лік голам уже на початку зустрічі, однак м’яч, спрямований в ціль Дмитром Панченком,  відбила поперечка. Забігаючи наперед, зауважу, що Панченко був близьким до успіху ще й по перерві. Однак загалом фінальний матч виявився винятково напруженим, безкомпромісним, почасти надмірно жорстким, але, на жаль, мало видовищним. Команди ніби вправлялися в перетягуванні канату, тягнучи його з усіх сил увсібіч, — і ніхто не поступився. Другий тайм засвідчив, що вишгородські юнаки зберегли більше потенціалу, та зиску з того так і не набули. Натомість броварські футболісти, уже граючи через не можу, терпіли і в підсумку вистояли, не давши легконогому конкуренту якщо й не виграти, то принаймні вибігати щасливий кінець. Задовго до фінального свистка стало зрозуміло, що долю протистояння вирішить післяматчева серія пенальті. Так і сталося. Проте й там опоненти, наче змовившись, дружно хибили в одній і тій же спробі. ФК «Бровари», завдяки рідкісній реакції найкращого воротаря Київщини Богдана Іщенка двічі були за крок од тріумфу, однак змарнували свій шанс і програли фінал. «Діназ» засвідчив виняткову вагу талану — сьогодні фортуна була на його боці.

На післяматчевій церемонії нагороди переможцям і фіналістам, а також пам’ятні призи арбітрам вручали Перший заступник Голови Київської обласної федерації футболу Олександр Нігруца, Виконавчий директор Василь Наливайко та ветеран арбітражного цеху Ігор Качар. Найкращим стрільцем турніру став Ярослав Литвин з «Локомотива», найкращим гравцем — Ігор Кострома з ФК «Бровари».

МЕМОРІАЛ ЩАНОВА-2017. ФІНАЛ. 26 лютого, неділя

ФК БРОВАРИ — ДІНАЗ (Вишгород) — 0:0, серія пенальті — 3:4.

Пенальті реалізували: Громей, Салівон, Чорний — Чернишов, Пономаренко, Гриненко, Грищенко.

Пенальті не реалізували: Панченко, Ширай, Кострома — Александровський, Головко.

ФК БРОВАРИ: Іщенко, Гаркуша, Громей, Гуніков (Войтович, 46), Салівон-к, Степаненко (Ширай, 46), Кушка (І.Пономаренко, 57), Тітомир (Чорний, 46), Панченко, Дацюк (Бондар, 70), Кострома.

Президент клубу Микола Логвин, тренер Юрій Макаров.

ДІНАЗ: Сивко, Чернишов, Александровський, С.Пономаренко-к, Головко, Бондаренко, Волошин, Войналович, Гриненко, Шевелюк (Римарьов, 66), Гацков (Грищенко, 76).

Президент клубу Василь Наливайко, тренери Микола Слободянюк, Ігор Продан.

Арбітри Сахно — Мошковський, Аврамчук — Гринь.

Спостерігач арбітражу Балакін.

Попередження: Тітомир, 21, Салівон, 90+1 — Гриненко, 70.

Джерел