Представляємо суперника: Рух (Винники)

Історія винниківського «Руху» бере початок з 2003 року, коли футбольною школою у Винниках почав опікуватися заслужений тренер України Мирон Маркевич. У футбольній школі Маркевича активно працювали спецкласи, де відібрані діти на серйозному рівні почали вивчати ази футболу. Найстаршими вихованцями школи Мирона Маркевича стали гравці 1991 року народження. Випускники школи у Винниках успішно грали у чемпіонаті області. Серед випускників школи – теперішні та колишні гравці «Руху». Віталій Дмитрух, Володимир Макар та Олег Панасюк виступають за «Рух» сьогодні, а раніше гравцями клубу були Іван Молоков, Назар Карачевський та Андрій Жук.

Дебютував «Рух» на найвищому обласному рівні у 2010 році. Тоді, за словами тренерів, було непросто, оскільки довелося грати лише власними вихованцями – випускниками школи Мирона Маркевича. З турнірними завданнями справи у «Руху» також складалися не успішно. Команда з Винник не була серед претендентів на нагороди в обласному чемпіонаті. Значно успішнішими справи стали у команди тоді, коли президентом клубу став відомий меценат Григорій Козловський. Фактично на другий сезон після того, як Григорій Козловський став опікуватися командою, «Рух» вперше у своїй історії став чемпіоном обласної Прем’єр-ліги. Тоді винниківська команда під керівництвом Романа Гданського виграла золоті медалі. Наступні три сезони «Рух» нікому не віддавав чемпіонство. Перемоги «Руху» у 2012, 2013, 2014 та 2015 роках означали повторення рекорду «Явора» з Яворова, який вигравав чемпіонат Львівщини у 1995, 1996, 1997 та 1998 роках.

Окрім чотирьох поспіль чемпіонств, «Рух» тричі ставав володарем Кубка Львівщини (2012, 2014, 2015), володарем Суперкубка області (2013), переможцем меморіалу найуспішнішого тренера в історії львівських «Карпат» Ернеста Юста (2012, 2013, 2014).  17 жовтня 2014 року футбольний клуб «Рух» (Винники) вперше у своїй історії став чемпіоном України з футболу серед аматорських команд. У фіналі турніру, що відбувся у Вінниці, «Рух» з рахунком 1:0 обіграв АФ «П’ятихаська» з селища Петрового, що в Кіровоградській області. Єдиний гол у цьому матчі забив нападник Олег Шептицький.

Також у 2013 та у 2015 роках «Рух» ставав фіналістом чемпіонату України серед аматорів, відповідно ставши єдиною командою в історії, яка зіграла у трьох фіналах поспіль.

Неодноразово винниківський «Рух» прослався на всю Україну тим, що до свого складу запрошував і титулованих футболістів. Окрім багатьох гравців, що свого часу пограли на найвищому рівні не тільки в Україні, а й в різних міжнародних клубах, за «Рух» виступали колишні гравці київського «Динамо» – Олександр Алієв та Максим Шацьких.

20 липня 2016 року «Рух» зіграв перший офіційний матч у статусі професійної команди у Кубку України, а у другій лізі команда офіційно дебютувала 24 липня 2016 року.

Влітку 2017 року «Рух» завоював срібні нагороди Другої ліги та підвищівся у класі, перейшовши у Першу лігу.