ЧАЙКА 0:0 АВАНГАРД

можливо, найзмістовніша зустріч на турнірі Меморіалу Щанова

«Авангард» і «Чайка» зіграли, можливо, найзмістовнішу зустріч на турнірі, як і личить рейтинговим фаворитам, але взяти ворота одне одного так і не змогли. Навіть Кондратюк, який виконував одинадцятиметровий і програв дуель голкіперу Савчуку.

В рамках заключного, 5 туру, групових перегонів Меморіалу Щанова на «Козак Арені» в Петропавлівській Борщагівці відбувся дуже цікавий з точки зору турнірної стратегії та командних амбіцій матч. Зустрічалися друголігова, зі статусом професійного клубу, місцева «Чайка» та гегемон останніх двох сезонів в обласному футболі, чинний чемпіон Київщини «Авангард» (Бзів). Крім честолюбних намірів позмагатися, хто крутіший, у команд перед цим матчем були  чітко окреслені турнірні розклади. «Авангард» влаштовувала навіть нічия для продовження подальшого виступу на меморіалі, а «Чайці» конче потрібна була перемога, щоб не ставити себе в залежність від останнього групового матчу проти «оболонських» резервістів.

З перших хвилин суперники включили повні оберти і приступили до бою без розкачки. Склалося враження, що швидше адаптувалися до штучного покриття «Козак Арени» господарі. Вже до десятої хвилини вони мали дві хороші можливості відкрити рахунок, але ударам Тименка та Турчанова не вистачило точності, а хорошу подачу Пономаренка зі штрафного ніхто не замкнув. Поступово «Авангард» вирівняв гру, і небезпека потроху почала виникати у володіннях Богдана Савчука. Кульмінаційний момент матчу виник під завісу першого тайму, коли активний Сергій Панфілов змусив капітана «Чайки» Пономаренка вчинити необов’язковий фол на собі в карному майданчику господарів поля. Виконувати справедливий вирок арбітра Дениса Шурмана до одинадцятиметрової позначки підійшов досвідчений капітан «авангардівців» Петро Кондратюк. Проте його сильний удар в лівий кут у відмінному кидку парирував голкіпер «Чайки» Богдан Савчук! В другому таймі гра нагадувала шахове протиборство двох знаних гросмейстерів. Небезпечні моменти виникали біля обох воріт, але в цей день захист виглядав краще за атаку. Тренери обох команд без зупину рухали фігури по «шахівниці» поля, робили «рокіровки», приміряли до своїх тактичних схем різні ігрові варіанти, але рахунок на табло не змінився. Нульова нічия, яку аж ніяк не можна назвати мирною.

Цей результат порадував представників «Авангарда», які після фінального свистка виглядали задоволеними підсумком матчу.

А от для «Чайки» вирішальною тепер буде завтрашня гра проти «Оболонь – Бровар U-19”. Сьогодні ця команда розгромила «Діназ-2» 5:0 і тепер випереджає підопічних Тараса Ільницького на одне очко.

Тренер «Чайки» після матчу з «Авангардом» дав короткий коментар з приводу гри:

«Ми розуміли, що в складі суперника є багато досвідчених майстрів, які вміють грати в атакувальний футбол, добре розуміють один одного, тому просили своїх гравців  зіграти уважно в обороні, швидше рухати м’яча, постаратися нагнітати темп протягом усього матчу. Вважаю, що моїм футболістам вдалося виконати мої тактичні настанови та завдання на гру, крім одного – забити гол. На жаль, гра в передній лінії залишається нашою головною проблемою. Суперник нас нічим не здивував, ми чекали від них саме такої агресивної та жорсткої манери гри. Це – достойна команда, яка, на мою думку, справедливо два роки поспіль є найсильнішою в області. Поки що ми не можемо розраховувати на кількох основних виконавців через травми. Зокрема, це Антон Мусієнко, Артем Цурупін, Мухамед Доу, Рінат Мірошников. Тепер нам потрібна в матчі проти «оболонських резервістів» лише перемога. Як будемо  грати проти молодих «бігунків» суперника? Завтра побачите…».

До речі, ми зустріли на матчі швидкісного «вінгера» «Чайки» Ріната Мірошникова, який прийшов подивитися на гру своїх одноклубників. Як запевнив Рінат, відновлення після травми коліна йде за планом і вже через дві неділі він планує повернутися до тренувань в основній групі.

Меморіал Щанова, група «А». 19 лютого, 13.30. «Козак Арена», ПП Борщагівка. 100 глядачів. +4.

«Чайка» (ПП Борщагівка) – «Авангард» (Бзів) 0:0 (0:0).

Арбітри Д.Шурман (Вишневе), С.Стельмах (Фастів), А.Радіоненко (Березань)

Чайка: Б.Савчук, С.Пономаренко – капітан, А.Зіпцер (Б.Січкарук,46), Н.Насімі, О.Касьяненко, А.Барташук (О.Сухенко,69), В.Турчанов, А.Музиченко (Р.Куноун, 81), О.Бриженко, С.Шевчук, В.Тименко. Тренер Т.Ільницький

Авангард: П.Поштаренко, С.Дорофеєв, П.Кондратюк (Є.Бондар,71), Є.Кушнір (Д.Балацький,69), О.Миколайчук, С.Панфілов, А.Смалько (А.Дарда,76), І.Сомов, В.Шваб, Є.Ярмак, О.Леонідов. Тренер С.Карпенко

На 41-й хвилині П.Кондратюк (Авангард) не реалізував пенальті (воротар)

Попереджені С.Дорофеєв, І.Сомов, А.Смалько, Є.Ярмак (Авангард), О.Бриженко (Чайка)   

за матеріалами “КСРФФ