Оболонь-Бровар-U19 2:2 Чайка

Фортуна посміхнулась юніорам

Досить сенсаційно закінчилися змагання в групі “А” Меморіалу Щанова.

В середу, 20 лютого, СК “Чайка” (ПП Борщагівка) та “Оболонь Бровар U-19” (Київ)  зіграли відкладений раніше поєдинок третього туру.

Друголігових професіоналів у ньому задовольняла лише перемога, натомість будь-який інший результат виводив до стикового раунду київських юніорів.

На жаль, команда не продемонструвала своїх найкращих якостей і не змогла досягти потрібного результату. Причому практично весь матч перебувала в ролі наздоганяючих.

Оболонці здивували, повівши гру першим номером, і застукали зненацька друголігових професіоналів, котрі своїх перших номерів приберегли на другий тайм. Як з’ясувалося, перелицьованій лінії захисту “Чайки” — без основних воротарів і без Пономаренка на центральній осі — бракує зіграності. Не дивно, що кияни доволі швидко відкрили рахунок. Це Шамич вивів на вогневий рубіж Дерев’ягу, а голкіпер Полтавцев, який прибув до “Чайки” на перегляд, нових одноклубників не виручив.

Атаки столичних юніорів флангами були й справді небезпечними і ще не раз загострювали ситуацію поблизу воріт господарів поля. Однак ближче до перерви, після появи Бартошука, підопічні тренера Ільницького перехопили ініціативу і навіть нав’язали завзятому суперникові свою гру. І вже в компенсований арбітром Титовим час першого тайму Сухенко зрівняв результат.

А по перерві, коли на полі “Козак Арени” з’явилися Пономаренко, Перепелиця та Музиченко, моменти все частіше почали виникати поблизу воріт оболонської команди. Правда, спочатку знову відзначились юніори. 16-річний Галаян обікрав опонента і вивів юніорську команду вперед. І хоча Січкарук ударом головою знову поновив рівновагу, розвинути успіх гравці “Чайки” не змогли, бо віртуозно зіграв у воротах оболонець Діхтяр.

2:2нічия на користь підопічних Олега Мазуренка та Олександра Антоненка, які створили справжню міні-сенсацію нинішнього Меморіалу Щанова.

Що ж стосується “Чайки”, то засмучуватися не варто, адже до старту весняної частини друголігових змагань ще є час, щоб підтягнути та підкрутити ті елементи командного механізму, які поки що дають збої. А проблеми є і в обороні, і в атаці.

ОБОЛОНЬ-БРОВАР-U19 (Київ) — 2:2 — ЧАЙКА (П.Борщагівка)
(Дерев’яга, 19, Галаян, 58 — Сухенко, 45+1, Січкарук, 75).

Арбітри Титов — Подвальний, Мошковський. Спостерігач арбітражу Іваненко.

Стартові склади команд:

Діхтяр, Грабовський, Дишкант, Кузьменков, Лавренко, Сичевський, Шамич, Галаян, Цикало, Аракелян, Дерев’яга
Полтавцев, Зіпцер, Кас’яненко, Насімі, Куноун, Турчанов, Бриженко, Тименко, Сухенко, Шевчук, Січкарук.