22 тур. Чайка -:- Калуш

Третя вирішальна зустріч! Історія протистоянь.

25 квітня 2019 р. 15:00
21 ТУР. Першість України серед команд 2-ої ліги А.
СК “Чайка” П. Борщагівка -:-  “Калуш”
смт. Макарів
Стадіон “Центральний ім. М.Х. Бруквенка”

Як зіграли перше коло: Чайка 0:0 Калуш (2 ТУР 28.07.2018)
“Стерильна” нічия.

Чайка” з Петропавлівської Борщагівки в першому турі  отримала тріумфальну перемогу – 3:0 над “Буковиною”. На жаль, повторити настільки ж блискучий наступ в турнірній таблиці в поєдинку з “Калушом” не вдалося. Гра з таким самим новачком на професійному рівні закінчилась стерильною нічиєю, але, дозволила зберегти перше місце, за рахунок в різниці забитих та пропущених м`ячів.

Більш бойовий настрій у грі вже на перших хвилинах з боку калушан вивів на ударну позицію Танчина, але Мусієнко без зусиль впорався з його дальнім прострілом.

Такий завзятий темп червоно-чорними суперниками створював й надалі небезпечні моменти в атаці. “Калуш” продовжував нарощувати оберти, і вже невдовзі атакуючий 22-річний Голубка, обійшовши захисника “Чайки“, бив, майже взявши Мусієнко за барки, та голкіпер вдало перехопив шкіряного.

Оговтавшись від енергійного  штурму калушан, “Чайці” вдалось перемістити гру на бік суперників, і вже голкіперу червоно–чорних  довелося відбивати 20-метровий нашого капітана, з яким він впорався.

У відповідь “Калуш” нанесли потужний удар з льоту від Кохмана, але так просто Мусієнко у свої володіння нікого не пускає.

Сповільнена реакція калушан у кінці тайму ледве не розморозила рахунок на користь “Чайки“, у вигляді співчутливого Мірошникова, який вгледівши осиротілий м’яч на штрафному, рвонув до нього, намагаючись повернути шкіряного в лоно воріт, але Герич у кращих традиціях “Баварського” Мануеля Ноєра, покинув ворота та врятував командний розлабон від шкіряного подарунка Мірошнікова.

Контроль за ходом гри у другому таймі залишався за гостями, і знову червоно-чорні, маючи можливість, розкрити рахунок на свою користь, не скористалися нею. Під час розіграшу кутового, Матушевський зробив спринт від захисника “Чайки“, і намагався спрямувати м’яч кивком голови під поперечину, але, бувалий Мусієнко, знову зіграв бездоганно.

Всередині другого тайму “Калуш” віддав ініціативу “Чайці“, намагаючись знайти *моменти у контратаках Генега та Дедуха, які декілька раз намагалися *збігати по швидкому у гості до захисників з П.Борщагівки, але охоронці надійно виправдовували своє амплуа.

Вже майже наприкінці другого матчу на полі здавалося запанувала тиша, але так завжди буває перед бурею – “Чайка” зважилась на приступ, коли арбірт додав час. Під час доданих кількох хвилин, штурм команди з П. Борщагівки вдало захищав голкіпер “Калуша

Загалом, двобій новачків закінчився бойовими, хоч і сухими нулями 0:0.

Чайка (Петропавлівська Борщагівка) – ФК Калуш – 0:0
с.Лютіж, стадіон “Діназ”. 200 глядачів.
“Чайка”: Мусієнко, Мохначук, Зіпцер, Пономаренко, Грабчак, Помазан (Корольков, 59), Цурупін, Доу (Сухенко, 64), Мірошников, Грішин (Тименко, 59), Яцюченко (Баранович, 69). Запасні: Шкарбан, Сухецький, Савійсько. Головний тренер: Олексій Поздняков.

ФК “Калуш”: Герич, Ульянов, Матушевський, Олевич, Кохман (Мись, 90+4), Заваляк, Кучеров, Денега (Скакун, 27), Танчин (Генега, 75), Ілюк (Гончар, 86), Голубка (Дедух, 50). Запасні: Кузів Б, Іванченко. Головний тренер: Василь Малик.
Попередження: Голубка, 18, Заваляк, 25.

Як зіграли друге коло: Калуш 1:0  Чайка (11 ТУР 30.09.2018)
Гол: 63′ Кохман Андрій

Перші хвилини початку гри у команді супротивників пройшли досить мляво, але вже невдовзі Книш увірвався у карну лівим флангом атаки, та затримався з ударом і був заблокований захисником Чайки. Кохман пробиває кутовий, і м’яч повз стійку пролітає мимо воріт.

Непогані комбінації гравцями “Чайки“, яка ледь не продиралася до воріт,на жаль закінчувалися втратами м’яча, біля воріт “Калуша” було досить гаряче.

Невдовзі Матвіїв намагався здалеку перевірити на міцність голкіпера, та Мусієнко без зусиль стримав м’яча. У наступному епізоді вже Книш включив 5у передачу, та промчавши повз захисників “Чайки“, намагався передати шкіряного до Матвіїва, але голкіпер нашої команди, в секунду перервав подачу.

Здавалося, що “Чайка” свідомо віддає ініціативу калушанам, взявши собі амплуа контратакувальників. Одразу 5-6 вдалих та небезбечних моментів у шрафному “Калуша” та все повз стійку.

Наприкінці тайму гравець “Калуша” Танчин, набравши швидкість, передав на Кохмана, який відкріпився від захисника і  міг замкнути подачу з лівого флангу з дуже  вигідної позиції, але на щастя, головою пробиває повз ворота “Чайки“.

На останній хвилині чудова комбінація гри головою з нашої половини поля Мірошникова на Доу, в результаті хороша передача на Січкарука, але закинути за комірець м’яча голкіперу “Калуша” не вдалося. Шкіряний невдало пролетів повз ворота.

З нульовими очками на табло суперники йдуть на перерву.

Перший тайм – 0:0

Початок другого тайму залишився незмінним – “Чайка” оборонялась, а “Калуш” тримав напругу в режимі атаки.

В дебюті другого тайму “Чайці” вдалося провести ланку цікавих контратак, але каркас воріт, мов заговорений, завжди опинявся на шляху м’яча. Ці ризиковані навалиЧайки” , стали сигналом для рішучих дій вихованців Малика, і вони вирішили взяти у полон ворота гостей.

Постріл з гострого кута від Книша, Мусієнко вдало блокував, але вже від проштовху Кохмана шкіряний промчав повз воротаря, і був вибитий захисником вже з-за лініі воріт.

63` Кохман 1:0.

На 64хв, Чайка різко рвонула вперед, але на правому фланзі Баранович несподівано отримав по ногам ззаду від Кохмана, розводячи м’яч в цей час з Скакуном, і потім штовнувши його в спину. Кохман, опинившись вже на іншому боці, відштовхнув Барановича і на полі  виникла сутичка, яка мало не переросла в бійку. Гру було зупинено, арбітр дає попередження Ул’янову та Барановичу, хоча могли бути вилучення.

Забитий м’яч охолодив напір “Калуша“, а Чайка стала в позицію оборони в центрі поля, яка моментами переростала в хвилі нападу, і здавалося, що перевага у рахунку на користь “Калуша” досить хитка, і вже невдовзі змінить нуль на табло. Гра шалено набирає обертів.

На 71-ій хв, кутовий удар заробляє Мірошніков, якому ну ніяк не хочу поступатися у грі Николишин. Виконуться хороша подача кутового, левич переводить головою м’яч на ще один кутовий. Задорожнюк виконує, але невдало. М’яч знову опиняється за боковою лінією поля, Грабчак викидує, Доу віртуозно передає на центр, перед воротами, Січкарук легко та невимушено звільняється від опіки суперника, пробиває по воротах, але голкіпер прочитав його маневр , скоротив  кут обстрілу та врятував калушан від пропущеного м’яча. Знову кутовий, висока подача, але червоно-чорні відбиваються.

На 74-ій хв. висока подача від Насімі у воротарський майданчик, Герич кулаком вибиває за межі поля.

На 78-ій хвилині Січкаруч невдало зіграв проти Олевича, та покидає поле з червоною карткою, залишивши нашу команду в меншості.

На 80-ій хвилині невідомо-що хотів зробити півзахисник суперників Андрусенко, але  – кутовий. Боротьба, удар по воротах, Кохман з лівої ноги не влучає у площину воріт.

На 82-ій хвилині у стані суперника Кохмана змінює Голубка, який вже через 20 секунд реактивно прискорюється та має шанс в побаченні віч-на-віч з воротарем “Чайки”, але у присутності капітана “Чайки” Пономаренко, сфолив.

Залишившись вдесятох, команда “Чайки” не втрачає віру в позитивний підсумок, на полі аж димить від перегонім м’яча з одного в інший бік, нападник “Калуша” Голубко, отримує неточну передачу, але підлаштувавшись, пробиває по воротах – Мусієнко на останніх секундах рятує команду. Кутовий розіграш суперників і – свисток фіксує закінчення гри.

Калуш 1:0  Чайка.

30 вересня. Друга ліга ПФЛ, 11 тур. Калуш, стадіон “Хімік”, 17:00. 1 500 глядачів.
Гол: Кохман, 63

“Калуш”: Герич, Николишин, Матушевський, Олевич, Ульянов, Кучеров (Ілюк, 81), Кохман (Голубка, 82), Антошин, Книш (Генега, 89), Танчин (Скакун, 53), Матвіїв (Андрусенко, 84). Запасні: Кузів, Заваляк, Гончар, Дедух. Головний тренер: Василь Малик.

“Чайка”: Мусієнко, Задорожнюк, Помазан, Пономаренко, Грабчак, Цурупін, Бартошук (Насімі, 69), Мірошников, Доу (Тіменко, 81), Баранович (Панфілов, 69), Січкарук. Запасні: Савчук, Авдалян, Зіпцер, Савійсько. Головний тренер: Олексій Поздняков.

Попередження: Книш, 59, Ульянов, 65, Скакун, 82 – Грабчак, 57, Баранович, 65, Панфілов, 78
Вилучення: Січкарук, 78