Верес 1:0 Чайка

пенальті  з димовою завісою

Голи: 90+3’(п) Орловський Б. (Верес)

Зустріч стала третьою у сезоні для суперників. У минулому році рівняни на Київщині здолали “Чайку” – 1:0 завдяки голу Маїка. Дуже непрості взаємини у суперників виникли у два останні матчі. Колишній матч на полі Вереса завершився скандалом – технічною перемогою гостей з-за зайвої заміни у господарів. Стало бути, вже через це треба було поставитися до гостей з П.Борщагівки з обережністю. А що вже говорити, якщо врахувати, що Чайка навесні грала на порядок впевненіше і успішніше самих рівнян. Ось і вийшло, що їхали в Рівненську область як сусіди по таблиці, які хотіли скоротити відставання в 4 очки.

Перший тайм підтвердив таку думку. І справді, на гострий випад Сада відповів дальнім ударом Сухенко. На численні подачі господарів гості відповідали своїми навісами і кутовими. Верес був трішки швидше – відразу кілька раз було гостро після прострілів Семенчука. Одного разу Шестаков мітив в ціль, але суперник встиг з блокуванням. Над поперечиною пробивав Гребенюк. Але тим часом Чайка цілком могла повести в рахунку, коли Шевчук завершував прострілом і ударом свій шалений прохід. Як м’яч прокотився вздовж лінії, що не опинившись в воротах – загадка. А ще ж били здалеку Мірошников і Цурупін, який класно приклався по м’ячу і пробив метрів з шістнадцяти. Тименко двічі не влучив по цілі, спритно ухиляючись від захисників. Прямо скажемо, це вже не та Чайка, яка була десь на початку осені …

Другий тайм почався з небезпечного штрафного – його заробив Сад в боротьбі з Цурупіним, але Рафальський пустив м’яч лише поруч з хрестовиною. Але ж у відповідь з навісу Шевчука Тименко пробив через себе в падінні – але якраз туди, де чергував воротар. А як він же на 71 хвилині замикав ідеальну передачу від Цурупіна і  м’яч лише дивом не влучив у куточок воріт.

У бадьорому обміні моментами команди котилися до нічейної, і вже було застелила поле димова завіса, яку запулили уболівальники, але кінцівка піднесла приємний розв’язку Вересу і неприємний сюрприз – Чайці. Шестаков стартував на довгий пас і, увірвавшись в штрафну, звалився після контакту з Пономаренко. Досвідчений захисник навіть після жовтої картки продовжував доводити, що фолу не було. Але рефері порахував контакт достатнім і своєї думки не змінив – пенальті. Борис Орловський воротаря переграв, але частки секунди пережив з тривогою, хоча м’яч від поперечини все ж відскочив за лінію воріт – 1: 0.

Відео гри:

Головний тренер “Чайки” Тарас Ільницький прокоментував гру своїх підопічних у матчі проти “Вереса”:
– Голи пропускаються і на перших хвилинах, і на заключних, і в середині матчу… Ми пропустили, бо зробили на одну помилку більше, ніж суперник.
– Чи є у Вас зауваження до роботи бригади арбітрів?
– Ні. Жодних зауважень немає.
– Чи здивував чимось суперник?
– Ні. Ми готувалися саме до такої гри. “Верес” нічим не здивував.

Склад команд:

ВересЧайка
12Фіяло ІгорМусієнко Антон12
28Пінчук ТарасПономаренко Сергій8
3Ховбоша ДмитроБартошук Андрій11
86Рафальський ЯрославМірошніков Ренат7
20Дударенко ОлександрКасьяненко Олександр3
25Орловський БорисМузиченко Антон2
21Гребенюк ІванСухенко Олександр19
16Семенчук ВладиславЦурупін Артем16
7Євдокимов АнтонТурчанов Вячеслав18
10Сад ВалерійТименко Володимир9
9Шестаков МихайлоШевчук Сергій89
22Федак ВладиславШкарбан Євген23
8Бондаренко ОлексійБриженко Олексій27
99Даудов МаратЧоботар Олег4
23Маїк ОлегНасімі Навід14
14Пріхна ДмитроСічкарук Богдан21
77Чучман СтаніславСавійсько Даниїл17
Зіпцер Антон28