25 тур. Нива Т -:- Чайка

Третя вирішальна зустріч!
(5 тур) “Чайка” та “Нива” завершили поєдинок без голів
(14 тур) “Нива” обігрує у домашьному поєдинку “Чайку”.

Суперником спортивного клубу “ЧАЙКА” у 25-му турі Другої ліги буде футбольний клуб “Нива” з м. Тернопіль.

Матч відбудеться на міському стадіоні Тернополя 11 травня о 18:00.

Арбітр               Липко М.М. (Івано-Франківська обл.)
Асистент 1        Галинець В.В. (м.Рівне)
Асистент 2        Онищук В.О. (м.Житомир)
4-ий арбітр        Когут О.О. (м.Тернопіль)
Cпостерігач арбітражу / делегат ФФУ Чижевський П.П. (м.Київ)

Дискваліфіковані: Сергій Пономаренко

Як зіграли перше коло: Чайка 0:0 Нива (5 ТУР 18.08.2018, Лютіж)

“Чайка” та “Нива” завершили поєдинок без голів

Загалом за ходом матчу команди на двох створили не так уже й багато дійсно гольових моментів. На стартових хвилинах до воріт “Ниви” пристрілювався Помазан, але зі штрафного пробив набагато вище. Відповідь гостей була небезпечнішою. Кривий виконав навіс з лівого флангу, який замикав головою Слоневський, але у ствір не влучив. Згодом сам Богдан виступив у ролі асистента, виконавши навіс у штрафний майданчик “Чайки”. На щастя, Савчук прочитав задум, знявши м’яч з голови Литовченка.

Проте найнебезпечніший епізод у першому таймі організували все ж господарі. Активний Ринат Мірошніков прострілив з кута штрафного майданчика, а удар в дотик Тименка прийняла на себе стійка.

Одразу ж після перерви команди обмінялися моментами. Литовченко пробив вище після подачі з кутового. Така ж доля спіткала капітана “Чайки” Пономаренка, який пробив зі штрафного.

У одному із наступних епізодів команда з П.Борщагівки ледь не зробила тернополянам подарунок. Голкіпер, покинувши межі карного майданчика, віддав неточну передачу у ноги Кохману. Проте удар півзахисника по пустих воротах був неточним.

Заключні хвилини матчу команди провели на зустрічних курсах, намагаючись вирвати перемогу. Так у “Чайки” міг відзначитися один з найактивніших Роман Помазан. З його дальнім ударом таки впорався Механів. Героями зустрічі у складі “Ниви” могли стати Литовченко та Слоневський. Перший розстрілював ворота “Чайки” після кутового, але на шляху м’яча став Цурупін, який прийняв удар на себе. А на другій компенсованій до основного часу хвилині вирвати перемогу не судилося Слоневському. Його дальній удар після відскоку пройшов у лічених сантиметрах від стійки.

“Чайка”: Савчук, Мохначук, Доу, Пономаренко, Помазан, Мірошніков, Цурупін, Авдалян (Баранович 72), Насімі (Сухецький 79), Тименко, Січкарук (Гришин 58)

“Нива”: Механів, Герт, Макогон, Мороз, Чорномаз, Кохман, Слоневський, Волохатий, Кривий (Гатала 58), Олексієнко, Литовченко (Волошин 85)

Попередження: Кривий (19), Литовченко (23), Січкарук (45+1), Кохман (49), Помазан (54)

 Як зіграли друге  коло: Нива 2:0 Чайка (14 ТУР, 21.10.2018, Тернопіль)

“Нива” обігрує  у домашьному поєдинку “Чайку”.

Нива вдало реалізовує своїх моменти, не дозволяючи “Чайці” забивати у відповідь.

Проте саме Чайка першими завдали удару у напрямку воріт Механіва. Гравець жовто-блакитних до останнього боровся на лінії поля та скинув під удар партнеру, який перебував на лінії воротарського майданчика. На жаль, той пробив набагато вище. Незабаром лівійський легіонер “Чайки” Мохамед Доу стріляв здалеку — м’яч пройшов повз стійку.

Відповідь “Ниви” показує з середини тайму. Першим голкіпера “Чайки” змусив вступити у гру Литовченко. Форвард змістився з флангу у центр та пробив з лінії штрафного майданчика. Мусієнко удар відбив, але на добиванні був Гатала, який намагався одразу ж прострілити вздовж лінії воріт. Проте голкіпер знову відвів загрозу від власних воріт.

в кінці тайму “Чайка” створила хорошу нагоду забити у роздягальню. Кремезний форвард Січкарук з близької відстані пробивав головою. Але влучив туди, де і стояв Механів.

З початком другого тайму “Нива” додала у швидкості попереду і це почало приносити свої плоди. Спочатку партнери кинули у прорив Гаталу, який виривався на побачення з воротарем. Але голкіпер прочитав намір суперника і вдало зіграв на перехопленні. Незабаром Гатала таки зумів завдати удару по воротах, проте м’яч просвистів над дальньою дев’яткою.

Невдовзі Тернополяни могли створити собі проблеми на рівному місці. Макогон невдало прийняв м’яч на власній половині поля, чим негайно скористалася команда з П.Борщагівки. Тименко зробив перехват та відпасував на Січкарука, який, на превеликий жаль, невдало пробив у дотик з вигідної позиції.

А у наступній атаці “Нива” таки змусила “Чайку” капітулювати. У ролі асистента виступив Гатала, який виконав навісну передачу за спини захисникам. А Литовченко ударом головою не залишив шансів воротарю.

Захисник “Ниви” Герта за 10 хвилин до фінального свистка, поставив остаточну крапку у грі, хто буде переможцем матчу. Нападника зелено-жовтих, знову знесли на фланзі, півзахисник подав на ближню стійку, а Герт кивком голови переправив м’яч у дальній кут воріт.

Голи: Литовченко (58), Герт (80)

“Нива”: Механів, Герт, Мороз, Макогон, Залізняк, Кохман, Олексієнко (Чорномаз 84), Кривий (Юрчак 78), Гатала (Волохатий 87), Темнюк, Литовченко (Слоневський 70)

“Чайка”: Мусієнко, Зіпцер, Пономаренко, Задорожнюк, Грапчак, Цурупін, Доу (Баранович 74), Бартошук (Савійсько 51), Мірошніков (Мохначук 67), Тименко (Сухенко 89), Січкарук

Попередження: Гатала (18), Тименко (20), Січкарук (60), Герт (75), Кохман (76)

Вилучення: Цурупін (89, пряма червона картка)