Тарас Ільницький: «Завдяки нашому президенту «Чайка» має стабільну фінансову ситуацію»

Головний тренер Спортивного клубу «Чайка» Тарас Ільницький висловив власну думку щодо дострокового завершення чемпіонату, а також розповів про плани команди на майбутнє

– Тарасе Івановичу, нарешті визначилася доля сезону у Другій лізі – більшість клубів проголосувала за те, щоб не догравати чемпіонат. На вашу думку, в чому мінус дострокового завершення сезону, а в чому плюс?

– Спочатку відповім в чому мінус. По-перше, маємо дуже велику перерву в ігровій діяльності футболістів. Гравці втратили форму і це погано. По-друге, третє коло мало продемонструвати, на що насправді здатна команда, адже першу частину чемпіонату ми провели невдало, а другу, навпаки, майже на відмінно. Тому було б цікаво подивитися, яке підсумкове місце зайняла наша команда.

Щодо плюсів, то всі травмовані гравці вже залікували свої пошкодження. А ще був час ретельно проаналізувати наш виступ і подумати про те, як готувався до наступного сезону. Цілком підтримую рішення не догравати чемпіонат влітку. Було б погано зараз грати незрозуміло за яких умов, а потім поспішно готуватися до нового сезону.

– Протягом двох місяців наші гравці тренувалися за індивідуальним графіком. Виходячи з того, які дані ви мали про роботу підопічних, чи здатні були б футболісти витримувати щільний графік матчів, якби чемпіонат догравався?

– Можу сказати, що більшість гравців відповідально відносились до індивідуальної роботи. Власне, на це ми і сподівалися. У будь-якому випадку, якби повноцінні тренування поновилися, тестування гравців дало би відповіді на усі питання. Я не прихильник того, щоб когось змушувати працювати. Тренувальний процес має будуватися на бажанні гравця працювати. Якщо я побачу, що когось треба змушувати працювати, такий футболіст не буде грати в моїй команді. Не дивлячись на те, який в нього досвід, скільки йому років і яку роль в команді він відігравав до цього часу. Для мене важливо, як гравець працює сьогодні і чого він хоче досягти у майбутньому.

– Останнім часом у ЗМІ з’являлася інформація, що начебто деякі клуби відчували фінансові труднощі, а гравцям зменшувалася зарплатня. Яка ситуація по цьому питанню у «Чайці»?

– Завдяки нашому президенту «Чайка» має стабільну фінансову ситуацію. Зарплатню в повному обсязі отримують всі працівники клубу. Користуючись нагодою, від імені гравців і тренерського штабу, хотів би подякувати Олександру Петровичу Нігруці за те, що в такий непростий час керівництво виконує свої фінансові обов’язки перед працівниками клубу. На мій погляд цей факт демонструє в першу чергу справжні людські якості Олександра Петровича, а також його бажання не тільки зберегти те, що створено, але і думати про майбутнє. Сподіваюсь, що футболісти дадуть оцінку порядним діям керівництва та матимуть ще більше бажання тренуватися і грати за клуб.

– Тепер про майбутнє. Якщо ви вже визначилися з найближчими планами команди, поділіться будь ласка деталями?

– Наразі клуб запропонував футболістам продовжити контракти. З більшістю гравців вже є попередня домовленість про це, деякі ще думають, але я сподіваюсь, що їх рішення буде на користь «Чайки». На початку червня плануємо збиратися групами і протягом двох тижнів відновляти форму гравців. Потім буде невеличка перерва. А вже коли будемо знати строки початку нового сезону, відновимо повноцінні тренування з контрольними іграми.

– Чи плануєте ви переглядати потенційних новачків та залучати до складу вихованців нашої Академії?

– Звичайно. Наш курс не змінюється. Клуб продовжить працювати на перспективу, працювати з молоддю. Наша мета – мати у складі досвідчених гравців навколо яких буде зростати молодь, відповідно буде прогрес клубу як в якості гри, так і в місці турнірної таблиці.

Прес-служба СК «Чайка»