«Карпати» (Галич) – СК «Чайка». Анонс

Стартову гру нового чемпіонату Другої ліги наша команда проведе у місті Бурштин

Вперше Спортивний клуб «Чайка» розпочинає сезон грою з дебютантом у професіональному футболі. Офіційно наш суперник – «Карпати» представляють місто Галич, але грає колектив Романа Гнатіва у Бурштині і місцеві жителі називають команду не інакше як «Карпати-Енергетик». Втім, до друголігового «Енергетика» з Бурштина, який грав у професіоналах наприкінці ХІХ сторіччя, клуб не має жодного відношення.

Головний тренер «Карпат» Роман Гнатів – відомий у минулому гравець. Виступав за деякі клуби Вищої ліги України, зокрема – за львівські «Карпати» понад 20 років тому. Галицьку команду тренує з літа 2020 року.

Грають «Карпати» на стадіоні «Енергетик» в Бурштині, який вміщує 3000 глядачів. Зі стадіоном пов’язаний дуже цікавий факт. Справа в тому, що Бурштин – рідне місто головного тренера СК «Чайка» Тараса Ільницького. І саме на стадіоні «Енергетик» навесні 1999 року Тарас Іванович дебютував на професіональному рівні у складі однойменної команди.

До речі, на гру до Бурштина коуч нашої команди взяв 17 гравців. Серед футболістів заявки є новачки, тож хтось з них може сьогодні дебютувати за борщагівців.

КАРПАТИ (Галич) – СК ЧАЙКА

6 вересня. Бурштин. Стадіон «Енергетик». 17:00

Арбітр: Ярослав Леськів (Львівська область)

Асистенти: Назарій Цмоканич (Львів) і Юрій Кравченко (Львів).

Четвертий арбітр: Мирослав Липко (Івано-Франківськ).

Спостерігач арбітражу: Василь Маковій (Чернівці).

Трансляція матчу – https://www.youtube.com/channel/UC00Ir9GJBaLFSQWX7xFQkNA/featured?disable_polymer=1