Олег Лига: «У «Чайки» є амбіції вийти у Першу лігу»

Нападник Спортивного клубу «Чайка» Олег Лига дав інтерв’ю sportarena.com

Чайка – одна з тих команд, які уособлюють собою цей неоднозначний сезон. Через пандемію коронавірусної хвороби ігровий ритм пристоличної команди був збитий вимушеною паузою, тим не менш, із лікарняного Чайка вийшла досить видовищно. Завдяки двом голам молодого форварда Лиги вона обіграла ФК Чернігів, а індивідуальне досягнення Олега ми відзначили найголовнішою персональною номінацією туру.

Герой 12-го туру у Другій лізі нападник Чайки Олег Лига поділився враженнями від перемоги над Черніговом (2:0) у рамках 12 туру і розповів, що встиг перехворіти коронавірусом. Нападник ФК Чайка Олег Лига відповів на питання ЗМІ

– Мені дуже приємно, що переміг у такій почесній номінації, проте героєм себе не вважаю,  говорить 21-річний форвард.  Вся команда працює на забитий м’яч. Хочеться у кожному турі ставати найкращим і допомагати команді перемагати. Таке визнання мене мотивує на нові звершення.

– Ваша команда зіграла вперше після тритижневої паузи. Можна сказати, що ця пауза пішла команді на користь?

– На жаль, у країні зараз складна епідеміологічна ситуація, всі хворіють і ми не є виключенням. Я також перехворів коронавірусом, але, дякувати Богу, все обійшлося. Після травми тиждень тренувався, готувався на виїзд до Луцька. Проте, здав тест і не поїхав на гру. В п’ятницю ввечері піднялася температура. Так я дізнався, що захворів.

Щодо паузи, то складно однозначно відповісти на це питання. Можливо, просто суперник зіграв не найкращим чином. Головне, що нам вдалося досягти результату. Перемагає найсильніший…

– Ви з перших хвилин заграли дуже активно. Тренерський штаб наголошував саме на такому агресивному початку матчу?

– У кожній грі прагнемо досягати максимального результату, хочемо якомога вище піднятися у турнірній таблиці. Необхідно було з перших хвилин грати агресивно, змушувати суперника помилятися. Задоволений, що вдалося втілити у житті тренерські настанови.

– Вже на другій хвилині вам вдалося відкрити рахунок у матчі. Можете пригадати той епізод?

– Вдалася швидка флангова атака і я зіграв як справжній нападник, побіг у напрямку воріт. Під час передачі з флангу воротар викрикнув “Я”, але захисник його не послухав. Вийшло так, що воротар вийшов на м’яч, а зіграв захисник. М’яч відлетів до мене, а я вже забив у порожні ворота. Опинився у потрібному місці у потрібний час.

– Наскільки цей швидкий забитий м’яч вплинув на перебіг матчу?

– Швидкий забитий м’яч завжди йде на користь команді. Суперник мусив відіграватися, а ми мали вільні зони для своїх атак. Могли перемагати розгромно, але підвела реалізація. Потрібно на тренуваннях над цим працювати.

– На чому акцентував увагу тренерський штаб у перерві?

– Був зроблений акцент на реалізації моментів. Долю матчу ще не було вирішено і одна помилка могла призвести до пропущеного м’яча. Необхідно було розвинути свою перевагу, щоб дещо заспокоїти гру.

– На 56-й хвилині ви забили свій другий м’яч у матчі. Можна сказати, що вже грали на куражі, розкуто?

– Суперник великими силами побіг відіграватися і ми мали багато вільних зон для своїх атак. У моменті з другим забитим м’ячем спіймали суперника на контратаці. Головне, що вдалося довести гру до перемоги.

– Зміна тренера пішла на користь вашій команді?

– Всього два тижні пропрацював з Олександром Щербаковим, адже відновлювався після травми. Поки складно відповісти на це питання. Проте, вже можу відзначити кардинальні зміни у тренувальному процесі.

– У шести матчах ви забили три м’ячі і віддали одну передачу. Задоволені такими показниками?

– Вважаю, що це незадовільні результати. Нападник мусить забивати більше. Зроблю усе від себе залежне, щоб у 2021 році забивати якомога більше. Для цього власне кожен день працюю.

– Ви пропустили останню гру команди перед паузою. Як підтримували ігрову форму під час такої тривалої паузи?

– Більше половини гравців з команди захворіли. У десяти футболістів команди були негативні тести на коронавірус, тому вони продовжували тренуватися, підтримували форму. Всі інші перебували на самоізоляції. У багатьох хвороба пройшла без симптомів, але у мене вони були. Не відчував смаку, запаху, була загальна слабкість. Протягом двох тижнів просто лежав і лише на 12-й день відчув у собі якісь сили. Не мав змоги підтримувати спортивну форму. Не було часу для повноцінного відновлення, адже потрібно було грати. Почали поступово втягуватися у тренувальний процес. Щасливий, що попри всі проблеми вдалося проявити себе у матчі з Черніговом.

– Керівництво клубу задоволені результатами команди?

– Завжди хочеться посідати якомога вищі місця. У Чайки є амбіції вийти у Першу лігу. Ще не було зустрічі президента з командою, адже залишилося зіграти з Оболонню-2 в четвер. Думаю, що саме після цього матчу підбиватимемо підсумки. На мою думку,  керівництво не задоволене нашим місцем у таблиці.

– Чого очікуєте від матчу з Оболонню-2?

– Переконаний, що буде складна гра. Ніхто не любить програвати. Хочемо на мажорній ноті завершити 2020 рік. Думаю, що обидві команди продемонструють цікавий футбол, але ж у складі нашого суперника зібрані гравці, котрі претендують на участь у складі першої команди Оболоні.

– Можливо, щось чули про ситуацію з новим стадіоном?

– Чув, що сільська рада виділила дві земельні ділянки для будівництва стадіону, але ячка далі ситуація з цим не знаю. Якщо чесно, не надто вникаю у ці питання. Моє завдання грати у футбол, а будівництвом стадіону займаються керівники клубу.