Владислав Савчук: «Тренувати СК «Чайка» – певний виклик для мене»

За підсумками тренувального збору у Плисках і з нагоди дня тренера, який 19 липня відзначається в Україні, наставник борщагівців Владислав Савчук відповів на запитання прес-служби СК «Чайка»:

– Владиславе Валерійовичу, розкажіть будь ласка, як саме Ви стали головним тренером СК «Чайка»?

– Від Президента клубу до мене надійшла пропозиція і я сказав «так». Чому я погодився? Все дуже просто: спортивний клуб «Чайка» це професійна команда, яка грає у Другій лізі України. Звичайно, для мене це певний виклик як для тренера, який дебютує на цьому рівні. Адже до цього я працював лише з юнацькими і молодіжними командами ковалівського «Колоса», був помічником головного тренера і хотілось спробувати себе на більш високому рівні. В мене є бажання рости і розвиватися разом з командою. Хочу передати це і гравцям. Якщо не ставити максимальні цілі, немає сенсу займатися цією справою.

– Поділіться, що саме ви знали про СК «Чайка» до того, як стали головним тренером нашої команди?

– Ми всі футбольні люди, так чи інакше слідкуємо за перипетіями різноманітних турнірів – від чемпіонатів областей до Прем’єр-ліги України. Звичайно, в загальному плані я знав про те, як з року в рік виступає «Чайка». Ще коли був гравцем, часто перетинався з борщагівцями на полі. В «Чайці» грали мої друзі, знайомі. Тому я володів певною інформацією про клуб.

– Представьте будь ласка Ваш тренерський штаб, хто Вам допомогає?

– Мій помічник – Богдан Олександрович Кондратюк (на фото зліва). Ми давно працюємо разом. Він професіонал своє справи і дуже порядна людина. Також до штабу входить тренер воротарів – В’ячеслав Павлович Богодєлов.

– Минулої суботи команда повернулася з тренувального збору. Яку оцінку ви можете дати цьому десятиденному періоду роботи?

– Збори пройшли плідно. Перебування разом на протязі 10 днів дозволило футболістам і тренерському штабу ближче познайомитися один з одним. Це важливий фактор, коли колективно починаєш працювати на досягнення певної мети. Також була задача підтягнути гравців фізично – дворазові тренування в цьому допомогли. Чи все вдалося нам виконати у Плисках? На це питання дадут відповідь лише матчі чемпіонату Другої ліги. Навіть результати контрольних матчів не слід брати до уваги, адже офіційні ігри – це зовсім інше. На мій погляд, команда стала виглядати більш організованою. Але… давайте дочекаємось старту сезону.

Користуючись нагодою, я хотів би ще раз подякувати усім футболістам за спільну роботу на зборі. Погодні умови були дуже важкі. Іноді було навіть складно дихати у спеку. Та попри все гравці виконували усі вправи на полі і демонстрували своє професійне відношення до роботи. За це я їм дуже вдячний!

– Яка Ваша думка щодо рівня Другої ліги? Яке завдання поставив перед Вами Президент клубу на майбутній сезон?

– На мій погляд, рівень команд Другої ліги, як і українського футболу в цілому, постійне зростає. Впевнений, що серед наших майбутніх суперників немає команд, які б хотіли лише програвати. Всі хочуть вигравати. Всі команди намагаються грати у футбол. Тому одразу важливо зрозуміти, що жодної прохідної гри не буде.

Наше завдання, як би це банально не звучало, вигравати у кожному матчі. Не дивлячись на суперника, на обставини, гравці мають виходити на поле з однією метою – перемогти. Такою є моя філософія, такою є філософія клубу.

Прес-служба СК «Чайка»