Нівалдо: «Маю велике бажання виправдати довіру Президента і головного тренера»

Першим новобранцем Спортивного клубу «Чайка» у це міжсезоння став 33-річний бразилець Нівалдо Родрігес Ферейра, з яким сьогодні ми знайомимо наших вболівальників трохи ближче:

– Нівалдо, вітаємо тебе в Спортивному клубі «Чайка». До речі, це твій другий прихід до складу борщагівців, а як і коли відбувся перший – пам’ятаєш?

– Так, здається це було у 2013 році. В мене завершився етап кар’єри у Казахстані і я повернувся до України. Через спільних знайомих мене запросив до «Чайки» Олександр Петрович Нігруца і я відіграв за команду у чемпіонаті Київщини 7 матчів. Але згодом я отримав запрошення до клубу російської ФНЛ і вирішив перебратися до Новосибірська.

– Давай одразу пояснимо нашим читачам, що тебе пов’язує з Україною, з Києвом? 

– Звісно. Моя дружина з Києва. Одружилися ми 10 років тому. З Україною мене постійно пов’язує моя родина. А ще мені дуже подобається тут – Київ дуже файне місто, як і Україна загалом.

– Ти змінив чимало клубів з 2008 року, коли починав професійну кар’єру у Бразилії за «Бараунас». Чому так сталося і що для тебе головне в футболі?

– Для мене головний критерій – грати. Я переходив у команди, яким я був цікавий, де була потреба у моїх послугах. Якщо щось змінювалося – я йшов далі і шукав наступну команду. Я п’ять років грав у Росії, три роки провів у клубах Білорусі. Всюди набував футбольного досвіду, мені допомогали – я допомогав. Я не про що не жалкую.

– За останні 10 років ти грав за професійни клуби Казахстана, Росії і Белорусі на досить високому рівні. Чи не вважаєш, що виступ за друголігову «Чайку» буде біль скромніша сторінка у кар’єрі?

– Хоча в мене було кілька інших цікавих за фінансовими умовами пропозицій, я так не думаю. Сьогодні «Чайка» є професійним клубом. В неї дуже амбітний Президент, дуже амбітний головний тренер. Всі у клубі хочуть вигравати, здобувати перемоги і зростати як команда. Отже, я зробив правильний вибір.

– Тобі зараз 33 роки, це вік – коли футболіст вже грає більше на досвіді. Як себе почуваєш зараз, як пройшли збори команди?

– Почуваю себе добре. Сил ще достатньо. Так, був період, коли після повернення з Білорусі останні півроку підтримував ігрову форму у команді аматорського рівня. Але тренувальний збір допоміг набрати гарні кондиції. Президент на мене розраховує, головний тренер також. Я маю велике бажання виправдати їх довіру.

– За свою кар’єру ти працював з чималою кількістю тренерів. Як кажуть, багато що бачив на своєму шляху. Які враження на тебе справив Владислав Валерійович Савчук? 

– Він справжня футбольна людина, яка живе своєю справою 24 години на добу. Владислав Валерійович дуже добре розуміє сучасний футбол, багато уваги приділяє тактиці. Також він відмінно знаходить спільну мову з гравцями. Коли тренер вміє об’єднати команду навколо спільної мети, це обовязково дає результат. Сподіваюсь, саме так буде у «Чайці».

– Нівалдо, попереду старт чемпіонату і перша гра з «Буковиною», а ти – найстарший гравець в команді і маєш за плечима величезний досвід. Що відчуваєш зараз?

– Чесно кажучи, це вперше у житті, коли я найстарший гравець в команді. Але я готовий допомогати молодим гравцям, ділитися з ними своїм досвідом. Ми з нетерпінням чекаємо на першу гру чемпіонату. За власним досвідом знаю, як важливо стартувати з перемоги. Тому настрій бойовий не тільки у мене, а і у всіх гравців нашої команди.

Прес-служба СК «Чайка»