Мінус чотири маємо вперше

За часів виступу на професійному рівні Спортивний клуб «Чайка» вперше зазнав поразки з різницею у 4 м’ячі

Сьогодні наша команда провела 75 гру у Другій лізі України. Фіаско на стадіоні «Лівий берег» з рахунком 0:4 стало найболючішим для борщагівців за часів виступу на професійному рівні. Спробуємо детальніше проаналізувати цей невдалий матч команди Владислава Савчука і дати відповідь на запитання: чому так сталося?

На перший погляд, пояснити таку поразку можна просто: «Лівий берег» реалізував майже усі свої гольові нагоди, натомість наша команда, маючи приблизно стільки ж моментів забити, відпрацювала вхолосту. Але треба копнути глибше.

Суперник мав у складі більш досвідчених гравців у захисті та у середній ланці. Відповідно – більш кваліфікованих. На цьому рівні це суттєва перевага. Адже такого рівня гравці набагато стабільніше проводять усі 90 хвилин, можуть грати по рахунку та вміють тримати удар у разі потреби. Досвід і кваліфікація дозволили сьогодні гравцям «Лівого берега» вичавити максимум з того, що вдалося створити. Але є й інша сторона медалі.

Напередодні матчу головний тренер Спортивного клубу «Чайка» Владислав Савчук зіткнувся з величезною проблемою – за різних причин одразу чотири центральних захисники не змогли взяти участь у грі. Саме через ці обставини сьогодні у центрі захисту зіграв новачок борщагівців – Максим Потопальський. А другим центральним захисником зіграв Ілля Малишкін, для якого ця позиція чужа. Отже, хлопці взагалі вперше зіграли поруч, тому не дивно, що кілька гольових атак суперник реалізував саме через цю зону.

До цього слід додати і другу причину – склад нашої команди оновився напередодні старту чемпіонату на 60 відсотків. Гравцям поки що бракує зіграності, а ще більше – досвіду виступів на такому рівні. При цьому, і це слід визнати – команда має проблеми з реалізацією моментів. Гравці атакуючої ланки поки що не виконують своїх обов’язків. Сьогодні, як до речі і у минулих матчах, борщагівці створили достатню кількість гольових нагод, але досить слабка реалізація (точніше – її відсутність) призвела до неприємного рахунку.

Маємо надію, що з кожною наступною грою команда буде додавати у питанні зіграності. Сьогоднішня гра показала, що Владиславу Валерійовичу вдається потроху розкривати найкращі здібності молодих гравців. Але якщо не будемо реалізовувати моменти (просто кажучи – забивати), на приємний результат можна не розраховувати.