Представляємо суперника: ЛНЗ (Черкаси)

Спортивний клуб «Чайка» вперше  на офіційному рівні зіграєз амбітним дебютантом Другої ліги – ЛНЗ з Черкас

ФК ЛНЗ (Черкаси) засновано у 2006 році, однак перші 7 років він носив назву «Шпола-ЛНЗ-Лебедин», тому що частково витрати на команду покривав бюджет Шполянського району. Із 2006 до 2017 року клуб грав у чемпіонаті та кубку Черкаської області. 

За цей період ЛНЗ став чотириразовим чемпіоном області, двічі срібним і двічі бронзовим; виграв кубок області і двічі став срібним призером турніру. 

У 2017 році керівництво ЛНЗ на чолі з почесним президентом клубу Дмитром Кравченком і президентом команди Андрієм Полтавцем вирішили заявитись на Кубок України серед аматорів, а наступного сезону і в чемпіонат. Із 2017 до 2021 ЛНЗ здобув два кубка України серед аматорів, золоті медалі чемпіонату і дві бронзи. 

На початку 2021 року ЛНЗ перебрався до Черкас як юридично, так і фактично. Домашні матчі колектив приймає на «Черкаси-Арені». Головним тренером є досвідчений Юрій Бакалов, відомий по роботі з київським ЦСКА, ПФК «Львів» і «Рухом» з Вінників.

У поточному чемпіонаті ЛНЗ стартував з гостьової поразки від «Лівого берега» (1:2), але у подальшому виграв п’ять матчів поспіль. Наразі черкащани другі у турнірній таблиці групи А. До речі, минулого вівторка (31 серпня) ЛНЗ провів матч Кубку України. Вдома черкащани переграли представника Першої ліги – донецький «Олімпік» з рахунком 2:1 і вийшли до 1/16 фіналу.