Денис Хомутов: «Постараємося скористатися слабкими сторонами «Чернігова»

Напередодні першої офіційної гри у якості головного тренера нашої команди, Денис Хомутов відповів на запитання прес-служби

– Денисе Олександровичу, співпраця зі Спортивним клубом «Чайка» – що це означає особисто для вас?

– Для мене це черговий крок вперед у власній кар’єрі тренера. Мені подобається працювати в клубах, де є амбітні цілі, є перспектива. Зараз переді мною стоїть першочергове завдання створити колектив, з яким будуть рахуватися у Другій лізі і поважати на теренах України, щоб команда демонструвала свій стиль гри. На нас чекає багато роботи і я із задоволенням відгукнувся на пропозицію президента очолити Спортивний клуб «Чайка».

– Що було вирішальним для вас прийняти пропозицію саме від СК «Чайка»?

–  Любов до футболу президента клуба Олександра Петровича Нігруци. Ми зустрілися на матчі молодіжної команди СК «Чайка», підкреслю – не головної команди, і мене вразило те, що президент знає кожного гравця з команди U-19, можливості і найкращі здібності кожного футболіста. Для мене це показник. Я побачив, що президент щиро любить свій футбольний проект, в якому важливе місце займає робота Дитячо-юнацької школи, він опікується молоддю, власними вихованцями. Для мене стало зрозуміло, що у такого клубу є майбутнє. Тому я навіть не брав час на роздуми.

– Наскільки важко прийняти клуб вже під час чемпіонату, коли перша його частина фактично зіграна?

– Для мене це взагалі немає значення. Команда працює від одніє гри до наступної, кожна наступна гра – це окрема історія. Зрозуміло, що певний час піде на знайомство з гравцями. Не з першої і навіть не з другої гри буде виходити те, чого ми прагнемо. Але головне – процес. Для мене навпаки краще саме зараз пройти етап адаптації у колективі саме через офіційні матчі. Адже тільки в іграх де є боротьба за результат можна зрозуміти, з ким будемо рухатися далі, а з ким ні, в кого є перспектива зростання, а в кого немає. На мій погляд, під час тренувань, або на зборах набагато важче визначитися по багатьох питаннях.

– Ви встигли провести вже кілька тренувань, напевно отримували й іншу їжу для роздумів, наприклад – через перегляд матчів, які були зіграні. Що вже можете відзначити по гравцям, по потенціалу команди?

– Звичайно, в мене було не так багато часу, щоб мати повну інформацію по кожному гравцю. Але процес йде, ми спілкуємось, крок за кроком я доводжу до футболістів своє бачення гри, свою філософію. Хлопці демонструють бажання на тренуваннях, в команду повернулася дисципліна. А це найголовне. Гравці розуміють, що все залежить від них самих.

– Ваша перша гра проти ФК «Чернігів» вже найближчої суботи. Яку інформацію вдалося зібрати по цьому супернику?

– Ми переглядали ігри «Чернігова», це команда з характером, суперник має бійцівські якості. Я особисто знайомий з головним тренером нашого майбутнього суперника, більш-менш уявляю, якому футболу він вчить своїх підлеглих. Суперник наразі на підйомі, «Чернігів» виграв два останні матчі чемпіонату, тому готується до гри у гарному настрії. Але у кожної команди є слабкі сторони. Наше завдання скористатися ними. Ми їдемо за перемогою. Нехай переможе найсильніший.

Прес-служба СК «Чайка»