Михайло Цебро: «Щоб покращити результат – маємо стати командою»

Центральний захисник Спортивного клубу «Чайка» Михайло Цебро про підсумки гри у Чернігові, невдалий результат першого кола і зміни в команді

У матчі 15 туру проти ФК «Чернігів» 27-річний гравець борщагівців повернувся до стартового складу команди, з чим ми його і вітаємо. Через травму Цебро не грав понад два місяця, а тепер Михайло готовий надолужувати втрачене

… про підсумки минулої гри в чемпіонаті

– Як відомо, на минулому тижні в команді відбулись зміни на тренерському містку. Новий головний тренер Денис Хомутов провів лише кілька тренувань з командою. Але цього нам вистачило, щоб зрозуміти яким чином ми маємо досягти результату у Чернігові. Ми їхали перемагати, такий настрій був, напевно, у кожного, але на жаль не все вийшло у цьому матчі. Перший тайм нам, можна сказати, невдався. У перерві Денис Олександрович звернув нашу увагу на тому, як саме ми маємо додати. Вважаю, що другий тайм ми провели сильніше і, напевно, заслужили на три очки. Але прикра помилка на останніх секундах гри не дозволила нам виграти. Вкотре у цьому чемпіонаті нас покарали за секундну розгубленість.

… про 11 місце у турнірній таблиці за підсумками першого кола

– Можливо скажу банальні речі, але нікого серед гравців, а тим більше у керівництві клубу, не влаштовує те місце, яке наразі ми займаємо у турнірній таблиці. Треба визнати – ми недобрали багато очок, ну як мінімум – від 7 до 10, реально. І це був би зовсім інший результат у таблиці. Звісно, всі розуміють, поганий за результатом виступ у першому колі був однією з головних причин відставки Владислава Савчука. Але не тільки колишній тренер має нести відповідальність за це, адже тренер не може вийте на поле замість гравців і вдало відзахищатися, або забити голи. Кожний футболіст впершу чергу має запитати у себе, в чому він недопрацював і що йому треба змінити у власній грі для досягнення командного результату. Мені довелось чути, що причина невдалого виступу в тому, що ми не виглядаємо на полі як одне ціле. Тож, маємо негайно зробити висновки і працювати. Щоб покращити результат – маємо стати командою.

… про зміни в команді після тренерської рокіровки

– Денис Олександрович провів кілька тренувань і поки рано проводити якісь паралелі. Так, певні зміни вже є. У Чернігові команда грала за новою тактичною схемою, а у другому таймі перебудувались знову. Звичайно, в нього своє бачення того, як команда має грати. Завдання футболіста – виконувати те, що вимагає тренер. Тренування цікаві, видно, що Денис Олександрович має бажання якомога швишде донести до нас свою філософію. Але відповіді на всі запитання дадуть лише результати матчів.

Прес-служба СК «Чайка»