Підсумки року: крок назад для двох вперед?

Рік, що минає, був далеко не найкращим у житті головної команди СК «Чайка», але є підстави з оптимізмом дивитися у майбутнє

На жаль, протягом усього 2021 року борщагівцям не вистачало стабільності відразу у кількох напрямках і це суттєво позначилося на тому, які здобутки мав Спортивний клуб «Чайка» у Другій лізі України.

Протягом року керманич команди змінювався двічі. До весняної частини сезону 2020/2021 борщагівців готував В’ячеслав Богодєлов. Але так сталося, що через певні обставини досвідченому спеціалісту довелося доукомплектовувати склад команди вже напередодні рестарту чемпіонату. Зрозуміло, що цей фактор не пішов на користь. Був потрібен час, щоб нові гравці зрозуміли ті вимоги, які ставив перед ними тренер. А поки йшов час, здобути перемогу ніяк не вдавалося. На жаль, не усі футболісти, як то кажуть, припали до двору. Тому загальний малюнок гри команди залишав бажати кращого. Були великі сподівання на тих гравців, які вже не перший рік грали у складі. Але й в них мало що виходило на полі. В деяких матчах від борщагівців відверто відвернулася доля. Наприклад у домашніх поразках від «Рубікона» (1:2) і «Оболонь-2» (1:2) наші суперники забили навіть більше голів, ніж мали моментів. А у поєдинках у Вінниці, Чернівцях і домашній грі проти «Діназу» борщагівці цілком заслуговували на більш кращий результат, ніж отримали з фінальним свистком.

Влітку команду очолив Владислав Савчук. Молодий за тренерськими мірками фахівець мав велике бажання прищепити команді свою філософію гри. Під цю задачу спеціаліст запросив певну кількість нових гравців, які мали дати результат у взаємодії на полі зі старожилами клубу. Але притирання футболістів один до одного відбувалося не найкращим чином – перемоги в осінній частині сезону 2021/2022 давалися важко. До того ж через травми з обойми команди випала чимала кількість гравців. У деяких матчах СК «Чайка» мав на полі двох-трьох досвідчених гравців і за таких обставин на рівних протистояти багатьом клубам було неможливо. А після домашньої поразки від «Мункача» з рахунком 3:4 (перший тайм борщагівці виграли 3:0), цілісний механізм футбольного колективу зломався у прямому сенсі слова. Гра команди розсипалася на очах – поразки з великим рахунком ставали дедалі частіше. За таких обставин керівництво клубу було вимушене піти на кардинальні зміни.

У другій половині жовтня новим головним тренером СК «Чайка» був призначений Денис Хомутов. В нього було лише 6 матчів чемпіонату, щоб якнайкраще ознайомитися з можливостями усіх гравців і зробити висновки, які дозволять у найближчому майбутньому змінити і покращити гру команди. І він це зробив – більше десятка футболістів залишили склад команди після закінчення осінньої частини чемпіонату.

В одному з інтерв’ю Денис Олександрович сказав, що у складі СК «Чайка» будуть грати лише ті футболісти, які мають бажання віддаватися на полі на 100 відсотків. І саме за таким принципом буде формуватися новий склад команди у січні і лютому 2022 року. Під час своєї кар’єри тренера Денис Хомутов не раз доводив власні професійні якості і амбіції, виводячи команди на новий, якісний рівень. Тож, побажаємо йому досягти цього і з нашим клубом.

Прес-служба СК «Чайка»