Підсумки року: успіхи юнаків з Академії

У 2021 році футбольні команди Спортивного клубу «Чайка» гідно представляли Борщагівську сільську раду на всеукраїнському, обласному і територіальному рівнях

Головна команда нашого клубу, яка має статус професіонального клубу, бере участь у групі А Другої ліги України, яку проводить Професіональна футбольна Ліга. Одне з головних досягнень року – залучення до складу вихованців власної Академії: Владислав Клименко, Федір Кочубинський, Ярослав Мнишенко.

Молодіжна команда нашого клубу представляла територіальну громаду у чемпіонаті Києво-Святошинського регіону. В турнірі Першої ліги наша команда під керівництвом старшого тренера Максима Головка здобула перше місце серед 12 учасників.

Чимало досягнень клуб здобув і на рівні дитячо-юнацьких команд. Так у травні цього року команди U-17 і U-15 стали переможцями клубного заліку Першої ліги Дитячо-юнацького чемпіонату України. Цей успіх дозволив Академії вийти на новий, якісний рівень і з вересня поточного року брати участь у Вищій лізі ДЮФЛУ. До речі, за це досягнення тренери Академії Максим Головко, Богдан Шетела, Едуард Єропкін та Ігор Рева отримали Почесні Грамоти від голови Борщагівської сільської ради Олеся Кудрика. У сезоні 2021/2022 Спортивний клуб «Чайка» представлений у Вищій лізі ДЮФЛУ командами чотирьох вікових категорій.

Були здобутки у наших юнацьких команд і на обласному рівні. Так команда U-15 під керівництвом Едуарда Єропкіна виграла у своїй віковій категорії чемпіонат Київщини. А команда U-17 Максима Головка виборола срібні нагороди у цьому ж турнірі. Наразі юнацькі команди трьох вікових категорій нашого клубу змагаються у сильніших Лігах чемпіонату Київщини.

Значного успіху досягла команда U-11 (старший тренер Леонід Далекий). Спочатку у вересні  цього року наші юнаки стали призером фінального етапу Всеукраїнського турніру з футболу «Кубок Єднання-2021», який відбувався з ініціативи благодійного фонду «Тільки разом» у Луцьку. В фінальному турнірі взяли участь 22 команди з усієї України, а загалом – біля 400 команд. Команда нашого клубу представляла Київщину як переможець регіонального турніру «Кубок Єднання-2021». У фінальному етапі команда U-11 виборола бронзу, а кращим бомбардиром турніру став гравець нашої команди – Герман Конаровський, якому нагороду вручив легенда українського футболу Вячеслав Шевчук.

А у жовтні ця команда стала одним з переможців Всеукраїнського турніру UTMOST CUP у Вінниці, в якому взяли участь 50 клубів. Підопічні Леоніда Далекого брали участь у Сільвер лізі і у фінальному матчі здобули перемогу над однолітками з житомирського «Полісся» з рахунком 2:0. Приз кращого півзахисника турніру отримав наш гравець Даниїл Далекий.

Влітку цього року команда U-9 Академії Спортивного клубу «Чайка» виграла престижний Міжнародний турнір у болгарському Несебарі. Підопічні Володимира Костєєва не зазнали жодної поразки, а у фіналі здобули перемогу над сербським «Реалом» (2:0). Кращим гравцем турніру був визнаний нападник нашої команди – Олександр Негрієнко, який забив на турнірі 10 голів.

У 2022 році футбольні команди Спортивного клубу продовжать боротися за перемоги на усіх рівнях