Денис Хомутов. Про поточний етап підготовки команди

З того часу, як головна команда Спортивного клубу «Чайка» вийшла із зимової відпустки, пройшов місяць. Наразі триває другий етап підготовки команди до весняної частини чемпіонату України у Другій лізі, перебіг якого прокоментував головний тренер борщагівців

– Денисе Олександровичу, розкажіть будь ласка, які здобутки команда вже має за місяць роботи, як готується зараз і які є плани на найближче майбутнє?

– Я би позитивно оцінив перший етап нашої підготовки. По-перше, ми зіграли у досить престижному зимовому турнірі, де були зібрані команди дуже високого рівня, і здобули в ньому перемогу. З психологічної точки зору це було надважливо, адже після невдалої осінньої частини чемпіонату було досить багато негативу. По-друге, під час матчів на зимовому турнірі ми переглядали певну кількість потенційних новачків. І на цей час я вже можу сказати, що по деякім гравцям є позитивні рішення. Вони залишаться у нас.

Що стосується другого етапу, який наразі триває. Його ми розпочали 9 лютого, вже зіграли два контрольні матчі. Цей етап команда працює у тижневому циклі, тобто, в такому форматі, в якому буде проходити чемпіонат України. Продовжуємо переглядати потенційних новачків. Наше завдання – знайти футболістів, які підсилять гру команду. Як на мене, нам потрібно ще десь 5-6 гравців для того, щоб склад був сформований. До кінця лютого зіграємо ще два контрольні матчі – 19 числа з «Епіцентром», а 26 – зі «Штурмом». За підсумками цих матчів вже будемо складати заявку на весняну частину чемпіонату України у Другій лізі.

З початку березня розпочнемо третій і останній етап підготовки. За календарем перша офіційна гра у нас 26 числа. А до цього часу через контрольні матчі вже будемо награвати склад і готуватися до першого суперника – «Любомира» зі Ставища.