Кирило Коваленко: «Маю мету забронювати місце в основі»

Один із наймолодших гравців Спортивного клубу «Чайка» 20-річний Кирило Коваленко відповів на запитання прес-служби:

– Кирило, зимова відпустка добігає кінця, як наразі почуваєш себе? Чи вдається тримати себе в формі?

– Почуваю себе добре. На відпустку тренерський штаб давав гравцям план завдань. Зараз триває другий етап цієї роботи. Робимо акцент на фізичні вправи та бігові заняття. Завдяки цьому вдається тримати себе в формі та бути в тонусі. Сподіваюсь, 25 січня матиму гарні кондиції.

– Для тебе «Чайка» перший професійний клуб в кар’єрі. Що тобі дали ці півроку, які ти перебуваєш в команді?

– В першу чергу, я навчився бути професіоналом. Точніше – вчуся та набуваю досвіду в цьому. Це стосується не тільки футболу, але і в цілому способу життя. Звичайно, дорослий футбол досить відрізняється від юнацького. Тут все по-іншому. Тому важливо отримати той досвід, який дає виступ у Другій лізі.

– Восени ти переважно був гравцем запасу, а в основному складі грав не часто. Причина цього в тому, що ти молодий та недосвідчений футболіст?

– Я чекаю на довіру головного тренера. Зі свого боку я викладаюся на максимумі під час тренувань, а коли виходжу на поле, то намагаюся зіграти якнайкраще. Моя справа проста: кожного разу, коли отримую шанс зіграти, буду робити усе можливе, щоб забронювати місце в основі. Маю таку мету. Сподіваюсь, все залежатиме від мене.

– Осінню частину чемпіонату «Чайка» завершила на мажорній ноті, маючі серію у шість безпрограшних матчів. Що має зробити команда, аби весняна частина була як мінімум не гіршою?

– Важливо вдало стартувати та намагатися виграти кожний матч. Нам потрібно багато працювати та вірити у власні сили. Восени ми переконалися, що можна грати з будь-якою командою у Другій лізі та перемагати. Будемо намагатися зберегти той настрій, який дозволяв нам здобути очки.

– Усі гравці кажуть, що в колективі «Чайки» дійсно панує чудова атмосфера. А є футболіст, з яким ти проводиш вільний час та спілкуєшся частіше за інших?

– Так, це Павло Волк. З самого початку так склалося, що ми з ним знайшли спільну мову.

– Наразі комфортно тобі грати та працювати в «Чайці»?

– Так, у нас чудовий колектив та професійний тренерський штаб. Тарас Іванович – сучасний тренер, справжній фахівець у своїй справі, багато часу приділяє тактиці. Мені все подобається тут – комфортно у «Чайці».

Прес-служба СК «Чайка»