Представляємо суперника: «Гірник» (Кривий Ріг)

Вашій увазі історична довідка найближчого суперника СК «Чайка»

«Гірник» — український футбольний клуб з міста Кривий Ріг Дніпропетровської області. Представляє спортивний клуб на базі ОАТ «Криворізький залізорудний комбінат». Це одне з найбільших в Україні підприємств із видобутку залізорудної сировини.

Перша згадка про футбольну команду криворізького рудника датовано 1924-м роком – криворіжці взяли участь в розіграші «Першого футбольної першості Луганського округу» разом з командами Сніжного, Алчевського, Луганського, Брянківського і Кадієвського рудників, збірної Костянтинівки і горлівської командою «Гірник» (при цьому були першими в турнірі луганчани). У 1925 році  команда шахти ім. Карла Лібкнехта взяла участь в першому розіграші першості Криворізького округу з футболу і зайняла 2-е місце. З тих пір команда незмінний учасник міських, обласних і республіканських змагань.

Навесні 2004 року «Гірник» взяв участь в чемпіонаті України серед КФК, а восени отримав право представляти Кривий Ріг в чемпіонаті України серед команд Другої Ліги. У дебютному сезоні 2004/05 криворіжці посіли 13 місце в групі «Б». 3 серпня 2013 року «Гірник» почав грати на стадіоні «Металург», в зв’язку з тим, що «Кривбас» був розформований.

У сезоні 2013/14 «Гірник» поставив свій власний рекорд в Кубку України, дійшовши до 1/16 фіналу, де у себе вдома в додатковий час програв чернігівській «Десні» (1:2).

23 червня 2016 року прес-служба клубу заявила про зняття ФК «Гірник» з участі в змаганнях сезону 2016/2017 у зв’язку з погіршенням фінансування
Проте «у забутті» клуб знаходився недовго. Вже у сезоні 2017/18  «Гірник» бере участь в аматорській лізі чемпіонату України, виступаючи в 3 групі учасників. Сезон команда завершує на 5 місці з активом у 20 очок (44/35 різниця м’ячів).
У кубку України серед аматорів криворіжці дійшли до 1/8, де переможцем виявився майбутній суперник у Другій Лізі херсонський «Кристал».

У минулому сезоні «Гірник» фінішував на третій сходинці Групи Б Другої ліги. Команду очолює досвідчений тренер – Геннадій Приходько. 

Футбольна команда — частина спортивного клубу «Гірник», де культивують також греко-римську боротьбу, регбі і тайський бокс. Резерв для клубу готує Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «Гірник».

Домашні матчі команда грає на стадіоні «Шахта Жовтнева».

Кольори клубу – червоний, білий.

Прес-служба СК «Чайка»