Даниїл Тумко: «Мені є багато чому повчитися в «Чайці»

Напередодні Міжнародного дня футбольного воротаря, наймолодший голкіпер основи «жовто-синіх» Даниїл Тумко відповів на запитання прес-служби СК «Чайка»:

– Даниїле, ти наймолодший гравець у складі нашої команди і зовсім недавно підписав перший професійний контракт. Розкажи будь ласка, як ти з’явився в «Чайці» і де грав до цього?

– Останнім часом я грав за «Оболонь» U-19, а також за другу команду, але так склалося, що керівництво клубу не бачило мене у складі. В мене була можливість залишитися в стані «пивоварів», але без контракту. Тобто, про ігрову практику можна було б забути. Тому коли з’явилася нагода пройти перегляд у «Чайці», я з радістю погодився.

– Які враження склалися в тебе від перебування у новій команді?

– Відразу відчув, що це вже інший, більш високий рівень. Тут більш професійний підхід до тренувань, до вимог. У складі вистачає досвідчених гравців з якими цікаво та корисно тренуватися разом, адже я можу багато в чому повчитися в них.

– А які на тебе враження справила робота з тренерським штабом нашої команди?

– Тільки позитивні, адже кожний з тренерів має певний досвід. Наприклад, Тарас Іванович пограв на досить високому рівні, багато що бачив за час кар’єри гравця, тому звичайно може передати нам свій досвід і багато чому навчити. Також багато корисних порад приймаю від Юрія Володимировича і Олександра Олеговича.

– Чи доводилось тобі раніше стикатися з «Чайкою», або бачити ігри команди? Чи знаєш ти історію клубу?

– Щодо історії, знаю що команда довгий час грала на аматорському рівні, а в професіоналах – зовсім нещодавно. В минулому році я бачив гру «Чайки» проти «Оболонь-Бровар-2», яка відбувалась в Бучі. Пам’ятаю, що тоді моя теперішня команда виглядала на голову сильніше за суперника, та цілком справедливо виграла з рахунком 4:0.

– Наскільки важко тобі дається карантин, як підтримуєш форму останнім часом?

– Як і всі гравці, я намагаюсь підтримувати фізичну форму вдома. Але це, звичайно, не можна порівняти з тим, що ми робимо на тренуваннях. Прикро, що так сталося. Думаю усі хочуть, аби ці обставини закінчилися якомога скоріше і ми повернулися до звичайних тренувань.

– В Міжнародний день футбольного воротаря що хотів би побажати голкіперам основного складу та Академії СК «Чайка»?

– Хотів би побажати хлопцям, щоб вони завжди любили футбол, мали «холодну» голову під час матчів та були відомими воротарями та яскравими особистостями.

Прес-служба СК «Чайка»