Емін Сафіханов: «Ніхто в команді не задоволений поточним місцем «Чайки»

Півзахисник Спортивного клубу «Чайка» Емін Сафіханов відповів на запитання прес-служби

– Еміне, в семи матчах чемпіонату наша команда набрала 9 очок. Це добре, задовільно чи погано? Як в «Чайці» сприймають результат на цю годину?

– Одразу можу сказати, що ніхто в команді не задоволений поточним місцем «Чайки» у турнірній таблиці. Ми програли два матчі вдома, це шість втрачених очок. А ще могли брати від двох до чотирьох пунктів у гостьових зустрічах. Хіба можна вважати це прийнятним результатом? Звичайно, ні. В чому причина? У грі з «Буковиною» нам, напевно, не вистачило настрою. Всі пам’ятали, як ми впевнено переграли цю команду торік, тому скоріш за все нас підвела самовпевненість у власних силах. З «Ужгородом» була схожа ситуація. Після того, як відкрили рахунок, ми мали забивати ще, але у другому таймі втратили нитки гри, в наслідок чого припустилися помилок, які призвели до поразки. З цього важливо зробити правильні висновки.

– Чим можна пояснити те, що у гостях наша команда грає краще ніж вдома, регулярно здобуваючи очки?

– На мій погляд, це питання психології. В гостьових матчах є більший тиск з боку суперників. І це, напевно, допомагає нам грати більш відповідально. Плюс фарт грає свою роль. В останніх домашніх матчах від нас відверталася удача. Якщо б реалізовували свої моменти, результат був би іншим.

– Після двох років роботи пішов з посади головного тренера команди Тарас Ільницький. Як серед гравців сприйняли цю звістку?

– Це було дуже несподівано. Ніхто навіть не думав, що таке може статися. Ніяких передумов до цього теж не було, йшов нормальний тренувальний процес, але… це його рішення. Особисто я вдячний Тарасу Івановичу за те, що він допоміг мені адаптуватися у дорослому футболі. Він довіряв молодим гравцям навіть не дивлячись на деякі помилки.

Прес-служба СК «Чайка»